14322669_10209255517136918_9122935459668400025_nJeg er Emilie Bach Mørk (tidl. Emilie Mørk Ebensgaard) og jeg er en 18 årig pige fra Nordjylland. Jeg står bag denne blog som jeg har oprettet med et helt specielt formål, nemlig at fortælle min historie i håb om, af denne vej, at kunne hjælpe andre unge som ved skilsmisse er kommet i klemme mellem deres forældre. Det kunne også være fantastisk hvis skilsmisse forældre kunne læse med og lære noget.

Jeg har ikke haft kontakt til min mor de sidste 6 år. Jeg er sikker på hun mener jeg fravalgt hende, jeg er af en anden overbevisning jeg mener at hun har fravalgt mig!

Jeg ønsker ikke at hænge min familie ud, både min mor og far elsker mig, men skal jeg fortælle min historie må jeg skrive den som den er, også selv om nogen vil mene jeg nok skulle pakke tingende ind!   Jeg er sikker på at både min mor og far har gjort det bedste de kunne. Men alligevel gik det galt, for jeg blev ikke lyttet på og jeg endte der, hvor jeg måtte træffe et valg, om at passe på mig selv. Det gjorde jeg ved at flygte op til min far få måneder før jeg blev 12 år. Jeg har valgt at være ærlig omkring hvad jeg har oplevet, for ellers kan jeg ikke råbe systemet op, og tro mig det har jeg virkelig tænkt mig at gøre, for noget er helt galt!!

Det var ikke muligt for mig, da jeg boede hos min mor, at have begge mine forældre i mit liv – Det blev aldrig sagt, direkte, men det var heller ikke nødvendigt, jeg kan love jer for at børn fornemmer. Jeg var i klemme, det var mig der betalte prisen.

Jeg valgte det sted hvor jeg havde plads og forståelse til at kunne have både min mor og min far i mit liv. Det blev desværre ikke sådan, for min mor har aldrig ville anerkende de følelser som gjorde jeg traf mit valg. Jeg beder ikke om undskyldning, ikke om tilgivelse, men bare om forståelse.Hun gjorde hvad hun mente var rigtig, men jeg tog skade.

Jeg har fået masser af hjælp både fra min familie men også af unge rådgivningen og en psykolog for at komme videre. Jeg er taknemmelig over at min familie iværksatte dette, og det er nu flere år siden jeg afsluttede behandlingen! Jeg anser mig selv for at være en glad og velfungerende pige med en god daglig dag hvor især de islandske heste fylder meget. Jeg har en støttende, rummelig og kærlig familie, som har lært mig at rigtig meget om at stå ved mig selv, at det er ok at sige nej. Jeg er nok den eneste teenager der er blevet rost for at sige sine ” forældre” imod. Det har været en lang rejse, men hvor har jeg lært meget undervejs. Jeg vil altid bære min historie med mig, men jeg bestemmer selv hvad jeg vil bruge den til! Om jeg vil være offer eller fighter! Min historie har gjort mig til den jeg er og det er jeg stolt af. Jeg vil bruge den positivt – derfor deler jeg min historie med jer.

Jeg tror ikke på at nogen børn “frivilligt” vælger den ene af deres forældre fra, men jeg ved at man kan nå så langt ud, at man ikke kan andet, for at få ro.

Kan jeg bare ændre tankegangen på nogle der læser dette, så har jeg opnået hvad jeg ville.

Hvis du har nogen spørgsmål eller gerne vil i kontakt med mig – så skriv på emiliemoerk@icloud.com